/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Ministerul Sănătății a instituit cod galben de rujeola la nivel național, anulând codul portocaliu

missing
18 octombrie 2018, ora 15:57

„Datorită faptului că în această perioadă s-a constatat o scădere a îmbolnăvirilor de rujeolă, în luna octombrie existând doar 1 caz de rujeolă, față de luna septembrie – 19 cazuri, precum și datorită faptului că numărul de vaccinări contra rujeolei, a crescut, acoperirea vaccinală pe țară fiind de 95%, în lunile august-septembrie, numărul de copii imunizați ajungând la 47.242”, se spune într-un comunicat al ministerului.

Totodată, se menționează că, riscul posibil de declanșare a urgenței de sănătate publică se menține și este determinat de evoluția situației epidemiologice la rujeolă cu posibila apariție a izbucnirilor în grupuri de populație cu nivel scăzut de vaccinare, acesta este determinat și de migrația intensă în teritoriile cu risc pentru rujeolă, inclusiv în statele vecine, Ucraina și România, precum și în alte state din Europa unde călătoresc cetățenii din Republica Moldova( Italia, Franța și Grecia).

În acest context, Ministerul Sănătății îndeamnă populația să evite călătoriile în țările afectate de rujeolă, precum: Rusia, România, Ucraina și să se vaccineze contra rujeolei, care este unica și cea mai efectivă metodă de prevenire a îmbolnăvirii cu rujeolă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram