Președintele turc și-a continuat turul prin Moldova. Astăzi, acesta a vizitat regiunea găgăuză, unde s-a ținut pe inaugurarea mai multor obective din Comrat, renovate din banii turcilor. Acesta a anunțat că aseară, în țară, au ajuns și două autospeciale pentru a suprima protestele. Din motive de securitate sau de comoditate, Recep Ergodan a preferat să vină la Comrat cu elicopterul și tot cu el a plecat. Și astăzi, ofițerii de pază nu l-au scăpat din ochi, pe clădiri fiind amplasați lunesti, iar în piață unde oficialul turc a susținut un discurs, oamenii au fost trecuți prin detectorul de metale.

La bordul elicopterului președintelui turc s-a aflat și Igor Dodon, împreună cu soția sa. Aparatul de zbor a aterizat pe un stadion din Comrat în jurul orei 12. Aici era așteptat de Bașcanul Găgăuziei, pază de corp și coloana oficială.

Pentru venirea lui Erdogan, pe o porțiune de traseu, zeci de oameni, printre care și copii au fost amplasați pe ambele părți ale carosabilului. Aceștia au fluturat steagurile Turciei, Moldovei și al Găgăuziei.

Ajuns în fața sediului Adunării populare a Găgăuziei, Erdogan a fost întâmpinat cu pâine și sare de un grup de copii.

Pe tot parcursul vizitei Erdogan nu a fost scăpat din ochi de bodyguarzii acestuia.

Presa locală a postat și fotografii cu câțiva lunetiști care urmăreau scenele pe acoperiș. În același timp, toți oamenii care au dorit să meargă să asculte discursul lui Erdogan, au intrat în piață printr-un detector de metale, iar în preajmă mereu se află un câine al serviciului protecție și pază de stat.

La Comrat, Erdogan a participat la inaugurarea unui centru medical și a casei de cultură, ambele clădiri fiind renovate cu suportul Turciei. În fața instituției medicale, acesta a fost așteptat de mai mulți doctori care țineau în mâini steagurile Turciei și fotografia lui Erdogan.

Pe lângă Ordinul Republicii, decorat ieri de Igor Dodon, astăzi și Irina Vlah i-a oferit președintelui turc cea mai înaltă distincție a autonomiei, ordinul „Gagauz Yeri”.A primit și câteva cadouri, dar a ținut să vină și el cu daruri. Erdogan a anunțat că aseară, în țară, au sosit două autospeciale, oferite de Turcia, pentru combaterea demonstrațiilor în masă, care vor fi folosite de ministerul de Interne.

Vizită președintelui turc se încheie în această seară. Acesta s-a aflat în țara noastră timp de 2 zile, la invitația lui Igor Dodon care l-a chemat la pe Recep Erdogan să participe la inaugurarea președinției, renovată din banii turcilor – 7 milioane de euro.

Președintele Turciei a ajuns la Comrat cu elicopterul. Acolo el a fost așteptat de zeci de bodyguarzi și mai mulți lunetiști.