Președintele Partidului Liberal (PL), Mihai Ghimpu, susține că fracțiunea liberalilor din Parlament va vota proiectul înaintat de majoritatea parlamentară privind introducerea sintagmei „integrare europeană” în Constituția Republicii Moldova, doar dacă majoritatea va vota și modificarea art. 13 din Constituție, cu privire la limba română. 

Ghimpu susține că s-a consultat în această privință și cu partidele extraparlamentare Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) și Partidul Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA). Liderul liberalilor a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că fracțiunea PL a înregistrat azi un nou proiect de lege, cu nr. 350, care prevede ambele inițiative de modificare a Constituției.

Am avut o solicitare din partea lui Candu de a se întâlni cu fracțiunea. I-am spus că deciziile de felul acesta sunt prevăzute în cadrul partidului și corect ar fi nu întâlnirea președintelui parlamentului cu fracțiunea PL, dar a conducerii PD cu biroul permanent al PL. Ni s-a spus că în ziua de ieri este imposibil și până acum nu avem încă un răspuns. Acceptă conducerea PD să se întâlnească cu PL? Nu știm…”, a declarat Mihai Ghimpu.