Partidul Democrat (PD) va organiza duminică, 21 octombrie, un miting în centrul capitalei. Deși zvonul despre eveniment a apărut zilele trecute, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gamurari, a confirmat abia azi informația. Chiar și așa scopul, tematica și ora întrunirii nu a fost încă anunțată.

Între timp, în Piața Marii Adunări Naționale se instalează deja scena pentru eveniment.

În același timp, potrivit președintei Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, în raioane, oamenii sunt forțați să vină duminică la întrunirea din Chișinău.

„De câteva zile, mai mulți oameni ne atenționează că sunt forțați să se prezinte la mitingul organizat de către guvernare, un miting mare la care să ne informeze despre PD, despre planurile acestui partid. Oamenii cu care am discutat noi susțin că sunt intimidați și amenințați. S-au transmis dispoziții în raport cu numărul de persoane care trebuie să fie mobilizat. Oamenii nu pot să vorbească deschis despre aceasta căci riscurile sunt foarte mari”, a declarat Maia Sandu, în cadrul unei conferințe de presă.

La rândul său, Igor Grosu, secretarul general al PAS, a dat exemplul unui angajat de la Registru care ar fi fost chemat la șefi să i să spună ca duminică să vină la întrunire. Când angajatul a întrebat dacă poate să nu participe, i s-a replicat faptul că poate să plece cu totul din funcție.

De asemenea, Grosu susține că în raionul Soroca, duminică vor fi preluate practic toate microbuzele care fac curse între localități pentru a aduce la Chișinău participanții la miting.

Rugat să comenteze aceste acuzații, Vitalie Gamurari  a spus: „Negăm aceste declarații, sunt făcute în contextul campaniei electorale”. 

În cadrul conferinței susținute azi, reprezentanții PAS au lansat „100 de adevăruri despre care Plahotniuc și PD nu vor vorbi duminică”. Aceștia au îndemnat oamenii să voteze care dintre aceste probleme sunt cele mai grave, în opinia lor.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!