În timp ce președintele Parlamentului, Andrian Candu, a catalogat drept un eșec al țării faptul că proiectul privind introducerea „integrării europene” în Constituție nu a acumulat numărul necesar de voturi, reprezentanții partidelor de opoziție din legislativ consideră că responsabilă de acest lucru este însăși guvernarea.

„A fost un eșec total că a venit la guvernare toate alianțele pestrițe de coaliție 1, 2, 3, dar cel mai regretabil este că țara a fost condusă de cei cu drapelul Uniunii Europene în mână, cu UE pe buze, dar cu michiduță în suflet și au sărăcit țara”, a declarat deputatul socialist Grigore Novac la emisiunea „Politica Nataliei Morari”.

„A fost eșecul forțelor pro-europene, care au venit în Parlament pledând pentru integrarea europeană”, a spus Valeriu Ghilețchi, liderul grupului Popular European.

„Este efectul dezastrului politic pe care l-a făcut Partidul Democrat împreună cu partenerul lor, PPEM, în această țară”, consideră vicepreședintele Partidului Liberal Democrat, Ion Terguță.

„Cu adevărat, avem rezultatul guvernării PDM care vrea să controleze absolut tot ce se mișcă în Republica Moldova, justiție și vor să mai fure și anumite mesaje care nu le sunt specifice”, este de părere deputatul liberal Lilian Carp.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!