Grădinița din satul Cruzești, municipiul Chișinău an fost renovată cu suportul financiar al Guvernului României. Instituția a beneficiat de lucrări pe interior, au fost montate uși și ferestre noi, au fost reparate sistemele de apă și canalizare interioară, sistemul electric și cel de ventilare. Totodată, au fost realizate lucrări de reparații pe exterior, informează Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC).

„Asigurarea accesului la educaţie timpurie de calitate este o prioritate naţională, bazată pe cunoaşterea și satisfacerea cerințelor educaționale ale copiilor. Prin reabilitarea școlilor și grădinițelor investim, de fapt, în educația copiilor noștri”, a declarat secretara de stat a MECC Elena Belei.

Clădirea în care se află instituția a fost construită în anul 1976, are o suprafață totală de 2272 m2, dintre care 700 m2 (suprafață a nivelului I) au fost adaptați pentru grădiniță. În prezent, este frecventată de 69 de copii. În urma renovării se preconizează să mai fie deschisă o grupă nouă de creșă.

Pentru reparația grădiniței din s. Cruzești au fost alocate mijloace financiare în sumă de 1,9 milioane lei, dintre care: Guvernului României a contribuit cu 1,5 milioane lei, iar autoritățile publice locale – 449 583 lei.

Pentru renovarea și dotarea grădinițelor din Republica Moldova, România a alocat 26 de milioane de euro prin „Programul de asistență tehnică și financiară acordată de Guvernul României pentru instituțiile preșcolare din Republica Moldova”. De aceste fonduri au beneficiat 845 de grădiniţe, prin intermediul a 940 proiecte gestionate de Fondul de Investiții Sociale din Moldova.