Moldova a încheiat Jocurile Olimpice de tineret din Buenos Aires pe locul 38 în clasamentul pe medalii, cu două medalii de aur la activ. Grație reușitelor luptătorului Alexandru Gutu și a înotătoarei Tatianei Salcuțan, țara noastră a depășit țări, precum Portugalia, Turcia, Spania și Olanda.

Cel două medalii de aur ale țării noastre la JO de tineret au fost cucerite încă în prima săptămână a competiției. În ziua a treia, Tatiana Salcuțan a reușit să se impună în finala la 200 de metri pe spate/

Iar cu două zile mai târziu, portdrapelul țării nostre, Alexandru Guțu, a urcat ultimul pe podiumul olimpic, obținând a treia victorie consecutivă în categoria de 71 de kg.

Eu am lucrat la sportul acesta șapte ani ca să obțin această medalie. Eu am fost cel mai fericit când am auzit că este intonat imnul țării mele”, Alexandru Guțu, luptător

Alți trei sportivi moldoveni, atleta Nina Căpățână, luptătoarea Irina Rângaci și judocanul Alin Bagrin, au fost la un pas de a cuceri medaliile de bronz.

Moldova s-a clasat astfel în primele 45 de naţiuni participante în topul pe medalii. Pe primul loc în clasament se află detașat Rusia, cu 29 medalii de aur, 16 de argint și 12 de bronz. Pe doi este China, iar podiumul este completat de Japonia. La Jocurile Olimpice din Buenos Aires, Moldova a fost reprezentată de 17 sportivi în opt probe. Aceștia vor ateriza pe aeroportul din Chișinău sâmbătă noaptea.