/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Patrupezii „angajați” la Serviciul Vamal au depistat, de la începutul anului, peste 600 de mii de țigări de contrabandă

missing
19 octombrie 2018, ora 09:22

Zilele trecute, echipele canine din cadrul administrațiilor vamale din Republica Moldova și România au desfășurat o serie de exerciții comune care au avut drept scop intensificarea cooperării în domeniul prevenirii și combaterii fraudelor vamale.

Aplicațiile au avut loc în perioada 16-18 octombrie curent la punctele de trecere ”Giurgiulești-Galați” și ”Cahul-Oancea”.

În total, de la începutul acestui an, echipele canine ale Vămii au prevenit 132 de cazuri de trafic ilicit cu diverse bunuri. Cele mai frecvente rețineri sunt consemnate în cazul produselor din tutun.

În celelalte cazuri, mărfurile reținute fac parte din categoria produselor restricționate sau prohibite precum anabolizante, substanțe toxice, arme sau  droguri. De asemenea, implicarea patrupezilor a condus la depistarea și a altor tipuri de bunuri precum produse pentru chirurgia plastică, articole vestimentare și de încălțăminte sau produse cosmetice, informează serviciul de presă al Vămii.

Centrul Chinologic al Serviciului Vamal a fost fondat în anul 2007. În prezent, acesta are în dotare 22 de exemplare canine specializate în detectarea diferitor tipuri de produse. De asemenea, începând cu luna noiembrie a anului trecut, Vama dispune și de un câine instruit să depisteze bani cash.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram