Partidul Democrat din Moldova organizează duminică, 21 octombrie, începând cu orele 11.00, un eveniment politic la care vor participa membri și simpatizanți ai partidului din toată țara, se spune într-un comunicat al formațiunii. În același timp, la redacția TV8 au telefonat mai multe persoane, angajate ai instituțiilor de stat, care au spus că sunt forțați să vină la Chișinău la evenimentul PDM.

Potrivit PDM, în Piață Marii Adunări Naționale se va desfășura Adunarea Națională PDM – Pentru Moldova care are ca scop prezentarea principiilor care vor sta la baza programului politic al partidului în următorii ani.

Între timp, o femei din raionul Glodeni, care a solicitat să-i păstrăm anonimatul, a povestit pentru TV8 că atât ea cât și colegii său, angajați ai unei instituții de stat, sunt obligați de șefi să vină la Chișinău. „Duminică la 6:10 este rutieră și este obligatoriu de la fiecare instituție să vină câte 10/15 oameni”, povestește ea, menționând că în caz contrat vor avea probleme la serviciu.

O altă persoană ne-a relatat că a fost nevoită să-și procure bilete pentru a mere la Odesa pentru a putea lipsi de a evenimentul din PMAN. Partidul deocamdată nu a comentat acuzațiile.

Precizăm că potrivit informației de la primăriei, PDM a anunțat că va desfășura o manifestație cu participarea a 60 de mii de oameni.