/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/SONDAJ/ Ce categorie de cetățeni sunt cei mai activi la rezolvarea problemelor comunitare

19 octombrie 2018, ora 17:30

Potrivit acestuia, majoritatea covârșitoare a populației – 91% nu a scris vreo plângere legat de o problemă din localitate, iar 79 la sută au afirmat că nu au contactat în ultimele 12 luni nici un ales local, raional, deputat sau ministru. Deci, putem sublinia absența vreunei comunicări cu aleșii poporului/reprezentanții statului, spun autorii sondajului.

Sondajul mai arată că doar 7% din respondenți au contactat cel puțin o instituție media pentru a raporta o problemă din localitate sa.

În același timp, datele acestuia arată că persoanele de vârsta medie (41-55 ani) demonstrează implicare civica mai înalta (37,4%), decât cei mai tineri 18-25 ani (27,8%), care înregistrează cam aceeași participare ca și grupul persoanelor de peste 71 ani (25,2%).

Totodată, menționăm că participanții la sondaj nu folosesc frecvent rețelele de socializare drept instrument pentru a discuta despre o problemă din comunitate. În ultimul an, 91% din respondenți au declarat că nu făcut nici o postare despre vreo problemă de la ei din comunitate.

Sondajul „Implicarea cetățenilor în viață comunității: percepții și realități” a fost realizat de IMAS la comanda Institutului pentru Inițiative Rurale. În total au fost intervievați 1508 de respondenţi de 18 ani și peste din 98 de localități. Datele au fost culese în perioada 20 iunie – 30 iunie 2018; iar eroarea maximă de eşantionare este de ±2.5%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram