Inaugurată acum două zile cu mare fast, clădirea președinției avea astăzi poarta închisă. În curte se aflau doar câțiva muncitori care instalau camerele de supraveghere. Între timp, astăzi, șeful statului a postat pe pagina sa de pe facebook un filmuleț cu președinția renovată și le mulțumește turcilor pentru cele 7 milioane donate. Igor Dodon a mai promis că în câteva săptămâni doritorii vor putea intra în clădire pentru a o admira.

Acum două zile, clădirea Președinției, proaspăt renovată a fost inaugurată cu mare fast de către președintele Igor Dodon și omologul său turc Recep Erdogan. Acum însă, clădirea și-a închis și ușile, și porțile. Totuși, președintele Dodon promite că clădirea își va deschide ușile și pentru vizitatori”, Natalia Volontir, reporter TV8.

În curtea Președinției, muncitorii instalau camere de supraveghere. Nu am putut să intrăm în interior, în schimb, imagini cu instituția prezidențială au fost postate de șeful statului pe pagina sa de Facebook.

Igor Dodon a rostit și un discurs, filmându-se pe fundalul președinției, noaptea. Se vede și fântâna arteziană, iluminată în diferite culori.

După aproape zece ani de la tentativa de lovitură de stat, această clădire, clădirea instituției prezidențiale, care este un simbol al statului, al republicii Moldova, în sfârșit este reparată. Mă bucur să constat că acest simbol, de azi înainte va fi un simbol nu doar al statului, dar și al municipiului Chișinău și important că a fost reparat fără bani din bugetul de stat”, Igor Dodon, președinte.

În același timp, el a mai anunțat că în câteva săptămâni în clădire va fi permis accesul tuturor doritorilor.

Cel puțin o dată în două săptămâni va fi Ziua Ușilor deschise și toți cetățenii R. Moldova, locuitori nu doar ai municipiului Chișinău, dar și ai altor localități vor putea să vină să viziteze instituția prezidențială”, Igor Dodon, președinte.

În filmuleț, Dodon a pomenit și de violențele din aprilie 2009, atunci când a fost devastată președinția.

Cum au avut loc lucrările de reparație…

Iar la sfârșit, cum arată clădirea acum, reparată din banii oferiți de Turcia. În filmuleț apare și președintele Turciei, Recep Erdogan, în cadrul vizitei de zilele trecute în Republica Moldova.

Președinția, devastată în timpul protestelor din aprilie, a fost reconstruită de o companie din Turcia, selectată în urma unei licitații. Igor Dodon a spus că statul turc nu a cerut nimic în schimbul banilor pe care îi oferă pentru reparație, deși opoziția l-a acuzat că este o recompensă pentru expulzarea celor 7 cetățenilor turci. Lucrările au costat 7 milioane de euro.