Apărătorii animalelor anunță un protest la Primăria Chișinău, care va avea loc marți 23 octombrie. Aceștia vor cere să fie adoptat regulamentul elaborat de societatea civilă încă în anul 2017 privind gestionarea populației de câini cu și fără stăpân și a altor animale de companie din municipiul Chișinău.

Organizatorii spun că drept motiv pentru protest a fost capturarea în condiții inumane a câtorva câini pe teritoriul Centrului Moldexpo la indicația întreprinderii Autosalubritate. Potrivit lor, doi căței au murit și câțiva au dispărut.

„Cea mai importantă cerință și scopul protestului este adoptarea regulamentului de apărare a animalelor, în care sunt indicate toate regulile de capturare și menținere și tot ceea ce ține de animalele domestice și cele fără stăpân”, scrie pe pagina evenimentului.

Regulamentul are drept scop reducerea numărului populației canine și feline și rezolvarea problemei animalelor fără stăpân  pe calea sterilizării, asigurarea securității vieții și sănătății oamenilor, consolidarea moralității și atitudinii umane a societății, protecția animalelor împotriva suferințelor și decesului, urmare a tratamentului crud aplicat față de aceste ființe, precum și protecția drepturilor acestora.

Protestatarii urmează să se întâlnească la 12.30 în fața Primăriei.