Circulația rutieră pe bulevardul Ștefan cel Mare în zona Marii Adunări Naționale, unde au loc pregătirile pentru adunarea PDM, a fost restricționat de astăzi. Pe rețelele de socializare au apărut fotografii în care se vede că forțele de ordine au restricționat transportul în această porțiune.

PDM a anunțat că evenimentul are ca scop prezentarea principiilor care vor sta la baza programului politic al partidului în următorii ani.

Amintim că o femeie din raionul Glodeni, care a solicitat să-i păstrăm anonimatul, a povestit pentru TV8 că atât ea cât și colegii său, angajați ai unei instituții de stat, sunt obligați de șefi să vină la Chișinău. „Duminică la 6:10 este rutieră și este obligatoriu de la fiecare instituție să vină câte 10/15 oameni”, povestește ea, menționând că în caz contrat vor avea probleme la serviciu.

O altă persoană ne-a relatat că a fost nevoită să-și procure bilete pentru a mere la Odesa pentru a putea lipsi de a evenimentul din PMAN. De asemenea, pe rețelele de socializare au apărut mesaje în care se spune că oamenii sunt forțați să meargă la eveniment, altfel sunt amenințați cu demisia.

Precizăm că potrivit informației de la primăriei, PDM a anunțat că va desfășura o manifestație cu participarea a 60 de mii de oameni.