/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

La Cimitirul evreiesc din capitală ar putea fi creat un centru cultural istoric

20 octombrie 2018, ora 16:46

„Luând în considerare că două treimi a cimitirului sunt practic distruse, aici, în continuare, ar putea fi un centru cultural istoric evreiesc, un fel de Yad Vashem. Cimitirul care se poate de restabilit, îl restabilim, inclusiv capela, dar, în rest, aici mai poate fi un muzeu, un memorial. Și, atunci va fi un loc prin care vom comemora victimele Holocaustului, dar și un punct de atracție pentru turiști”, a spus Pavel Filip, în timpul vizitei la fața locului.

Cimitirul urmează să fie transferat din gestiunea Consiliului municipal Chișinău în subordinea Ministerului Culturii, Educației și Cercetării.

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului, starea curentă a cimitirului este dezastruoasă. Inițiativa de reabilitare a acestuia se înscrie în contextul deciziei Guvernului privind înființarea la Chișinău a unui muzeu de istorie a evreilor din Republica Moldova.

Cimitirul evreiesc din Chișinău este un monument istoric cu o suprafață de peste 12 hectare și cu peste 40 de mii de morminte. În cimitir se găsesc morminte și monumente, care au circa 300 de ani.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram