Moldovenii din Italia au huiduit-o pe vicepreședinta Partidului Șor, Marina Tauber, la intrarea în clădirea unde urma să aibă loc un concert gratuit organizat de formațiune pentru diasporă. Oamenii au luat-o la întrebări despre furtul miliardului și au scandat „Șor la pușcărie”.

Potrivit Ziarului de Gardă, oamenii au parcurs sute de kilometri din Verona, Padova și alte orașe ca să vină la Veneția, să protesteze astăzi și să ceară reîntoarcerea  miliardul furat. Moldovenii au autorizație pentru protest și intenționau să intre și în sala unde trebuia să înceapă concertul cu Anastasia Lazariuc, Ecaterina Petrea și Alessia Stavila.

„Nu vă e rușine să veniți în Italia? Nu aveți nicio valoare aici”.

„Noi de miniciuni nu avem nevoie, noi nu avem nevoie de 10 mii de lei, avem nevoie să spunem adevărul”, au spus protestatarii.

Marina Tauber le-a reproșat protestatarilor că doar asta pot să facă – să strige și să facă haos. „Întrebați-o pe Maia Sandu unde-i miliardul. Ea a furat miliardul. Voi sunteți plătiți din miliardul acesta. Ați furat țara, ați furat grădinițe, ați furta școli”, a strigat vicepreședinta Partidului Șor.

La 21 iunie 2017, Ilan Șor, controversatul businessman, primar al orașului Orhei și lider al partidului care-i poartă numele a fost condamnat de magistratul Andrei Niculcea de la Judecătoria Chișinău la șapte ani și șase luni de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani și a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă. Ilan Șor se află în libertate, fiind sub control judiciar, chiar dacă numele său figurează în ambele rapoarte Kroll drept unul dintre principalele personaje implicate în frauda bancară.

 

REPET, LA CONCERTUL TĂLHARULUI ŞOR CARE VA AVEA LOC LA VENEZIA) MESTRE – MARGHERA, TEATRUL AURORA, VIA PADRE EGIDIO GELANI-11, TEATRUL AURORA, 21.10.2018 ORA 12.30, NICI CU UN FEL DE OUĂ ARUNCATE IN NIMENI.TREBUE SĂ FIE UN PROTEST PACIFIC, AŞA VOM INTRERUPE CONCERTUL.AŞA VOM AVEA VICTORIA!

Gepostet von Eugenia Ghinda am Sonntag, 21. Oktober 2018