/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Vlad Plahotniuc în PMAN: Moldova are dreptul la propria viziune în relațiile cu cei din străinătate

missing
21 octombrie 2018, ora 12:58

Republica Moldova nu mai poate tolera să fie obiectul al geopoliticii așa cum a fost în ultimele decenii și are dreptul la propria viziune în relațiile cu partenerii din străinătate. Acesta este unul dintre mesajele transmise de președintele Partidului Democrat la adunarea PDM, care a avut loc în centrul capitalei.

„Noi avem dreptul la propriul destin ca să-l făurim după voința noastră. Doar în așa mod noi putem să ne dobândim suveranitatea noastră autentică”, a declarat liderul democraților.

Totodată, polticianul spune că acel concept pro-Moldova pe care l-a adoptat PDM va reprezenta de acum înainte doctrina națională, de care a dus lipsă țara de la independență. „Realizarea acestei viziuni este o misiune foarte grea, dar nu imposibilă, noi vom demonstra că este în puterile noastră să mișlcăm lucrirole în direcția bună. Avem pentru asta capacităși și dorința comună”, a continuat democratul.

„Calea UE, asiatică, unirea cu România. Fiecare din aceste viziuni a avut o oarecare susținere. Prea mult Moldova  așteptat ca altcineva să-i construisască viitorul. Noi sutem siguri că moldovenii pot să-și făurească viitorul, dar au nevoie de politicieni. Ne-am adunat aici ca să mergem împreună pe a patra calea – de calea pro-Moldova. Calea care duce spre moldoveni, spre rezolvarea problemelor concrete ale moldoveneilor”, a continuat liderul PDM.

Și Vlad Plahotniuc a reiterat că PDM este un partid puternic nu doar prin faputul că este la putere, dar și prin solidaritatea membrilor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram