Duminică, 22 octombrie, în Piața Marii Adunări Naționale partidul democrat a desfășurat Adunarea Naţională „PDM pentru Moldova”. Potrivit poliției, la eveniment au participat circa 90 de mii de oameni, în timp ce organizatorii afirmă că numărul acestora a fost cu 10 mii mai mare.

Irina Gîscă, purtătorul de cuvânt PDM a precizat pentru TV8 că la protest au fost în jur de o sută de mii de participanți.

Amintim că, în cadrul manifestației a fost votat un angajament. Documentul a fost dat citirii de deputatul Eugen Nichiforciuc și a fost votat cu mâna ridicată de mulțimea adunată în Piața Marii Adunări Naționale. Partidul se angajează să-și continue proiectele începute și să promoveze orientarea pro-Moldova a țării.

De asemenea, amintim că în timpul manifestației a avut loc un protest, care s-a încheiat cu altercații. Un bărbat îmbrăcat în civil i-a smuls cu forța pancarta protestatarului care contramanifesta în Piața Marii Adunări Naționale. Protestatarul a încercat să opună rezistență, însă n-a reușit să-și păstreze pancarta. Pe pancartă scria „PDM – partid mafiot de tâlhari, mincinoși, criminali care distruge țara, familii, poporul. Jos mafia PDM!”