Trei persoane învinuite în dosarul „Primăria” au fost plasate în arest la domiciliul pe un termen de 30 de zile, iar o persoană a primit mandat de arest în izolatorul CNA pentru 20 de zile. În același timp, procurorii au eliberat două persoane în urma semnării acordului de recunoaştere a vinovăţiei.

Amintim că, vineri, 25 de persoane au fost escortate la CNA pentru a fi audiate într-un dosar, pornit pe fapte de corupţie, în care acestea sunt bănuite de crearea unor scheme, prin intermediul cărora erau eliberate fraudulos diferite acte permisive pentru autorizarea unor construcţii. Din numărul total de bănuiţi, şase au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi au fost plasaţi în izolatoarele CNA şi ale Poliţiei. Este vorba despre şeful adjunct al Direcţiei generale arhitectură, urbanism şi relaţii funciare, doi subalterni de-ai săi, un expert tehnic şi doi intermediari.

Potrivit CNA, persoanele publice din cadrul Primăriei sunt bănuite că ar fi organizat o schemă infracţională, prin intermediul căreia facilitau perfectarea actelor pentru diferite tipuri de construcţii din Chişinău. Prin intermediul unor persoane, care interacţionau cu solicitanţii de documente, funcţionarii Primăriei urgentau perfectarea şi eliberarea documentelor permisive pentru construcţia, reconstrucţia sau replanificarea unor imobile, pentru elaborarea schiţelor de proiect, pentru eliberarea certificatelor de urbanism, dar şi pentru semnarea proceselor-verbale de recepţie finală a unor lucrări.