Chiar dacă schimbarea orei pe teritoriul Republicii Moldova era sub semnul întrebării încă din luna februarie a acestui an, totuși, așa cum am trecut în luna martie la ora de primăvara, vom trece și la sfârșitul acestei luni la ora de iarnă. 

Subiectul rămâne sub semnul întrebării în Europa, după ce Parlamentul European a adoptat, la începutul acestui an, o Rezoluție prin care solicită Comisiei Europene reevaluarea Directivei 2000/84/CE cu privire la schimbarea sezonieră a orei. Motivul este că aceste schimbări ale orei ar afecta negativ sănătatea omenilor.

Astfel, potrivit reprezentanților Ministerului Economiei și Ifrastructurii (MEI), autoritățile din Republica Moldova vor adopta o hotărâre în acest sens, după ce va fi luată o decizie la nivel europen.

„Ora de iarnă este caracteristică pentru Republica Moldova. Astfel, anul acesta vom trece la ora de iarnă. La primăvară se va decide în funcție de hotărârea Comisiei Europene”, a declarat pentru TV8 purtătoarea de cuvânt a MEI, Carolina Sturza.

De menționat că trecerea la ora de iarnă se face în ultima săptămână a lunii octombrie. Astfel, anul acesta vom schimba ora în noaptea de sâmbătă spre duminică, pe data de 28 octombrie.