Alertă cu bomba în capitală. O femeie a alertat poliția menționând că a găsit sub propriul automobil un obiect suspect, despre care a presupus că ar conține explozibil. La fața locului a venit și un echipaj de la Bombteh. Specialiștii au verificat obiectul, dar, preliminar, au ajuns la concluzia că ar fi un dispozitiv GPS.

Incidentul a avut loc în jurul orelor 11:00, iar automobilul era parcat pe strada Vasile Alecsandri din capitală, intersecție cu Veronica Micle. O șoferiță a anunțat că a găsit, lângă țeava de eșapament, o pungă de culoare neagră, iar în ea – un obiect suspect. S-a speriat că ar putea să fie o bombă, așa că a sunat la 112. La sosire, oamenii legii au încercuit zona, iar traficul a devenit anevoios. Obiectul a fost trimis la expertiză pentru a se stabili ce conține mai exact, urmând să fie elucidate și alte circumstanțe ale acestui caz.

„La orele 11 a parvenit un apel telefonic la 112, precum că automobilul care este la fața locului se află un obiect suspect. În urma cercetării s-a constatat că în partea stângă, lângă bara de eșapament a fost depistat un obiect de culoare neagră, împachetat într-un obiect de polimer. La moment nu vă putem spune nimic o să fie numite expertize suplimentare pentru stabilirea tuturor circumstanțelor”, Corneliu Triboi, ofițer de urmărire penală, IP centru.

Proprietara automobilului se afla la fața locului, însă nu a vrut să vorbească despre acest caz cu presa. După ce a avut permisiunea oamenilor legii, femeia a urcat în mașină și a plecat de la locul incidentului.

Potrivit Nataliei Stati, ofițerul de presă al Poliției Capitalei, obiectul instalat este, de fapt, un dispozitiv GPS, despre care tânăra nu cunoștea.