Chiar dacă anul acesta s-au alocat 12 milioane de lei pentru procurarea utilajelor noi de deszăpezire, există riscul ca orașul Chișinău să intre în iarnă cu utilajele de anul trecut, spun reprezentanții Primăriei. Motivul este organizarea cu întârziere a licitației pentru procurarea autospecialelor. 

Șeful de la Exdrupo, Adrian Boldurescu, și cel de la Direcția generală transport și căi de comunicații, Vitalie Butucel, își pasează responsabilitățile, iar primarul interimar Ruslan Codreanu linștește spiritele și spune că, dacă autoritățile nu vor face față, Primăria va apela la serviciile unor agenți economici din municipiu.

Directorul „Exdrupo”, Adrian Boldurescu, spune că licitația de procurare a utilajelor noi a fost organizată cu întârziere, pentru că transferul banilor alocați de Consiliul Municipal s-a lăsat mult așteptat.

„Pentru noi nu e important un anumit tip de utilaje, dar un anumite caracteristice ale utilajelor. Nouă ne este totuna cine le cumpără, dar e important ca la Exdrupo să ajungă utilajele cu care vom putea lucra. Ceea ce este acuma la Exdrupo, toate utilajele sunt ptregătite. Deja este riscul ca până la prima zăpadă să nu reușim să le cumpărăm. Dacă vom avea o iarnă mai blândă, vom face față, dar dacă vom avea precipitații ambundente, este riscul foarte mare să nu putem face față”, a spus Boldurescu.

Șeful Exdrupo spune că, în prezent, în depozitul Regiei sunt 1500 de tone de material antiderapant, ceea ce e suficient pentru circa trei săptămâni, în cazul în care vor fi precipitații abundente. De asemenea, se va achiziționa suplimentar circa 6 mii de tone de sare și alte 13 mii de tone de nisip.