/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Deși s-au alocat bani pentru utilaje noi, Chișinăul ar putea intra în iarnă cu cele vechi. Motivul invocat de autorități

22 octombrie 2018, ora 11:43

Șeful de la Exdrupo, Adrian Boldurescu, și cel de la Direcția generală transport și căi de comunicații, Vitalie Butucel, își pasează responsabilitățile, iar primarul interimar Ruslan Codreanu linștește spiritele și spune că, dacă autoritățile nu vor face față, Primăria va apela la serviciile unor agenți economici din municipiu.

Directorul „Exdrupo”, Adrian Boldurescu, spune că licitația de procurare a utilajelor noi a fost organizată cu întârziere, pentru că transferul banilor alocați de Consiliul Municipal s-a lăsat mult așteptat.

„Pentru noi nu e important un anumit tip de utilaje, dar un anumite caracteristice ale utilajelor. Nouă ne este totuna cine le cumpără, dar e important ca la Exdrupo să ajungă utilajele cu care vom putea lucra. Ceea ce este acuma la Exdrupo, toate utilajele sunt ptregătite. Deja este riscul ca până la prima zăpadă să nu reușim să le cumpărăm. Dacă vom avea o iarnă mai blândă, vom face față, dar dacă vom avea precipitații ambundente, este riscul foarte mare să nu putem face față”, a spus Boldurescu.

Șeful Exdrupo spune că, în prezent, în depozitul Regiei sunt 1500 de tone de material antiderapant, ceea ce e suficient pentru circa trei săptămâni, în cazul în care vor fi precipitații abundente. De asemenea, se va achiziționa suplimentar circa 6 mii de tone de sare și alte 13 mii de tone de nisip.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram