/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 754: Noi bombardamente și Putin în Piața Roșie. Chișinăul nu recunoaște alegerile din Rusia

/VIDEO/ Directoarea unui liceu din Chișinău, sancționată, după ce un grup de elevi a participat la o conferință a „Amnesty International”

22 octombrie 2018, ora 14:33

Conferința a avut loc pe 18 octombrie. Ulterior, potrivit șefei Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS), Rodica Guțu, un părinte a sunat și s-a plâns că elevii au fost scoși din instituție în timpul orelor, fără permisiune.

Potrivit Rodicăi Guțu, în nota explicativă a directoarei referitoare la aceste subiect, managera liceului pasează responsabilitatea pe directorul adjunct pe educație.

Șefa DGETS spune că azi, comisia juridică a direcției va examina cazul și va sancționa disciplinar directoarea liceului.

De menționat că, la conferința organizată de „Amnesty International Moldova” a fost abordat subiectul expulzării celor șapte cetățeni turci de pe teritoriul Republicii Moldova. În cadrul acesteia, mai multe ONG-uri din Moldova au cerut autorităților să solicite de la președintele Turciei întoarcerea în Republica Moldova a tuturor cetățenilor turci, scoși ilegal din țara noastră, și prevenirea a astfel de situații pe viitor.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram