Doi vârstnici s-au prăbușit în fântâni adânci de până la 10 metri, în ultimele două zile. Un caz a avut loc în localitatea Grătiești din municipiul Chișinău, iar altul, în satul Răzeni, raionul Ialoveni. 

Cazul din Grătiești a avut loc pe 20 octombrie. Pompierii au intervenit pentru a extrage un bărbat în vârstă de 63 de ani, care a căzut într-o fântână publică cu apă, la o adâncime de aproximativ 9 metri. Pompierii au reușit în mai puțin de 20 de minute să recupereze bărbatul în stare conștientă, ulterior fiind transportat la Institutul de medicină urgentă din mun. Chișinău.

În aceeași zi o femeie în vârstă de 75 de ani a căzut într-o fântână cu apă, din satul Răzeni. Ajunși la fața locului, angajații IGSU au stabilit că femeia se afla la o adâncime de 10 metri. „În mod de urgență persoana a fost salvată, ulterior fiind transportată de un echipaj medical la spitalul raional fiind în stare de gravitate medie”, se menționează într-un comunicat al IGSU.

Toate circumstanțele în ambele cazuri vor fi cercetate de organele de drept.

Conform datelor IGSU, de la începutul anului 2018, 14 persoane au fost salvate din fântâni, iar în ultimile 24 de ore pompierii au intervenit în 43 situații de risc.

Foto/Video: IGSU