26 de moldoveni trăiesc un adevărat calvar după ce au fost duși în Spania, la strâns usturoi. Oamenii au făcut un filmuleț în care se plâng că locuiesc în condiții mizerabile, mai ceva ca într-o stână. Nici bani nu primesc cât au negociat în Moldova, iar aceștia abia de le ajung pentru chirie și mâncare. Imaginile au fost postate pe site-ul Curaj.tv. Organele de drept s-au autosesizat și spun că vor verifica acest caz.

Aici sunt condițiile de trai din Spania. Am venit la câștig și am nimerit într-o belea mai mare decât noi. Ne-au promis la Moldova 5 euro. Aici, după o săptămână, ne-au spus că ne dau 4,5 euro”.

Bărbatul povestește că, inițial, li s-a spus că vor primi 5 euro per oră. În plus, nici de lucru nu au. În filmuleț, acesta pomenește de o oarecare Mariana.

Ne-a promis că venim la strâns usturoi, dar aici am ajuns la ceapă. De lucrat nu prea este de lucru, bani nu putem câștiga. Suntem 26 de moldoveni. Iată condițiile de cazare. Mai ceva ca în stână”.

Mai mult, bărbatul spun că îndură și foame.

Acuși vă arăt frigiderul. Este gol. Ne ține aici ca pe niște ostatici, ca pe niște sclavi. Uitați-vă, 26 de moldoveni. Nici nu ave de mâncare. Banu nu vrea să ne dea că se teme că nu-i vom întoarce”.

În filmuleț, acesta roagă să fie eliberați ca să meargă în Portugalia sau să fie aduși acasă. Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Centrul pentru combaterea traficului de persoane al Inspectoratului National de Investigații susține că s-a autosesizat și urmează să depisteze locul aflării acestora și să ia măsurile de rigoare. Mai mult, poliția vine cu un îndemn către toți cei care au avut de pătimit de pe urma unor asemenea acțiuni să anunțe oamenii legii.

În acest sens, Poliția vine cu un îndemn către toți cei care au avut de pătimit de pe urma unor asemenea acțiuni să ne contacteze la numărul de telefon: 022/254998 sau să se adreseze personal pe adresa: str.V.Alecsandri nr.1, et.3, mun.Chișinău.