Încă un caz de rujeolă la Soroca! Pacienta este o fetiță de 6 ani, care a primit anterior o doză de vaccin

23 octombrie 2018, ora 11:25

Virusul a fost confirmat pe data de 18 octombrie.

Potrivit doctoriței Laura Țurcanu, specialistă în epidemiologie la Agenția Națională pentru Sănătate Publică, citată de presa locală, copila a primit anterior o doză de vaccin. Totuși, informația nu este exactă, aceasta fiind verificată de specialiști.

Nu se știe de unde fetița a contactat virusul. Mama ei, care se află periodic în Italia, a fost, de asemenea, supusă verificărilor medicilor.

Fetița frecventa grădinița, dar a fost spitalizată și izolată de urgență. Ceilalți copii din grupă au fost verificați și s-a stabilit că aceștia sunt vaccinați, menționează sursa citată.

Amintim că, un alt caz de rujeolă a fost confirmat recentla Soroca, la o adolescentă de 15 ani, care este originară din Otaci și care nu era vaccinată anterior.

Acum o săptămână, Ministerul Sănătății a constatat o scădere a numărului de îmbolnăviri cu rujeolă și a schimbat atenționarea de Cod portocaliu în Cod galben.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram