Gheorghe Petic rămâne după gratii. Curtea de Apel a respins recursul avocatului și menținut arestul preventiv pentru membrul PPDA. Înainte de a fi pronunțată sentință, fostul polițist de frontieră s-a declarat deținut politic.

Sunt nevinovat absolut. Sunt victima unei înscenări făcute de coordonatorii ministerului de interne și mă consider în continuare deținut politic”, Gheorghe Petic, membru PPDA, fost polițist de frontieră.

„Am decis de a contesta mai în continuare toate acțiunile și de a continua adresările noastre atât la instanțele internaționale cât și depunerea altor cereri de revocarea măsurii preventive. Am să folosim toate metodele legale pentru apărarea domnului Petic”, Adrian Cojocaru, avocat.

Săptămâna trecută, Judecătoria Ungheni l-a plasat pe Gheorghe Petic în arest pentru 20 de zile. El a fost ridicat de polițiști acum două săptămâni din fața primăriei din Ungheni, fiind suspectat că ar fi violat o femeie. Acesta a ajuns în vizorul presei și l instituțiilor de drept după ce a declarat, inclusiv la TV8, că mai mulți polițiști de frontieră cu rang înalt și politicieni ar fi fost implicați într-o schemă de contrabandă cu țigări peste Prut.