În instituţiile de învăţământ din municipiul Chișinău sunt 525 de funcții vacante de cadre didactice, anunță Primăria într-un comunicat.

Astfel, în școli și gimnazii sunt 125 de funcţii vacante de cadre didactice la diverse discipline şcolare, cum ar fi: educaţia fizică, discipline muzicale, clasele primare, logoped, limba și literatura română, matematica, limba engleză, fizica, cadre didactice de sprijin.

Iar în grădinițe sunt 400 de posturi vacante pentru educatori, metodişti, conducători muzicali, logopezi, psiholog, defectologi. Primăria spune că pentru a acoperi funcţiile vacante, Direcţia generală educaţie, tineret şi sport a încheiat un acord de parteneriat cu Colegiul Pedagogic „Alexei Mateevici”, pentru a încadra educatori în câmpul muncii, studenţi ai anului IV.

În acelaşi timp, în instituţiile de învăţământ se înregistrează lipsă de cadre pentru posturile nedidactice, fiind vacante 414 funcţii: asistentă medicală, ajutor de educator, dădacă sanitară, bucătar sau bucătar auxiliar, spălător de veselă, spălător lenjerie. Alte categorii fiind: magazineri, şefi de gospodărie, muncitori și îngrijitori de încăperi.