Cel mai bun pugilist moldovean din toate timpurile, Veaceslav Gojan, a plecat, oficial, din lumea sportului, la două săptămâni după ce a făcut marele anunț. Evenimentul de adio a avut loc la Grimancăuți, acolo unde a început marea să pasiune pentru box. Gojan a ținut un discurs emoționant, în cadrul festivității de premiere a celor mai buni sportivi de la Campionatul național de box.

În mod emblematic, medaliatul cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing și-a luat rămas bun de la sportul mare, tot acolo unde și-a început ascensiunea, la locul de baștină.

Eu pe parcursul a 25 de ani, cât am practicat boxul, am avut niște greutăți familiare foarte mari.” MUSCA 02:19-02:26 „Vreau să-i mulțumesc, cu permisiunea tuturor, tuturor sătenilor, invitaților acelor persoane, care m-au educat, m-au ferit de șerpi, așa se numește, de șerpii vieții. Vreau să mulțumesc colegilor mei, care fără ei, acum nu aveam să stau pe această scenă și să fiu felicitat de atâția oameni de valoare. Vă mulțumesc, prieteni și frați!”, Veaceslav Gojan, pugilist.

Ceremonia de rămas bun a avut loc la Casa de Cultură din Grimăncăuți, acolo unde timp de 4 zile s-a desfășurat Campionatul național de box. Anume în această localitate sunt concentrate cele mai sonore nume din lumea boxului de la noi.

Astfel, pe prima treaptă a podiumului au urcat pugiliștii din aceeași localitate: Dumitru Galagoț, Vasile Belous, Victor Carapcevschi, Dumitru Coșciug, Andrei Zatușevschi și Alexei Zavatin. De asemenea, primul loc le-a revenit sportivilor din Tiraspol, Stanislav Bondarenco și Victor Vacula și lui Dorin Bucșă din Hâncești. La Chișinău va ajunge doar o singură medalie de aur, grație reușitei lui Gheorghe Gortolomei.