/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Până la 120 de mii de lei, premii pentru sportivii care au obținut performanțe la Jocurile Olimpice de Tineret de la Buenos Aires

missing
24 octombrie 2018, ora 18:20

Executivul a aprobat azi proiectul care prevede premierea sportivilor care au obținut performanțe la ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires. Cele mai valoroase premii sunt pentru sportivii care au cucerit medalii de aur – 120 de mii de lei. 

Astfel, cuantumurile aprobate ale premiilor pentru performanţele obţinute la Jocurile Olimpice de Tineret din anul 2018 constituie: pentru medalia de aur -120 000 lei; medalia de argint – 90 mii de lei; medalia de bronz – 70 mii de lei; locul patru – 50 mii de lei; locul cinci – 38 mii de lei și locul șase -28 mii de lei.

În premieră, și sportivii care vor lua locurile șapte și opt vor fi premiați cu câte 21 mii de lei și, respectiv, 16 mii de lei. De asemenea, premiile bănești vor fi majorate și pentru antrenori, medici şi masorii sportivilor.

La Jocurile Olimpice de Tineret 2018, de la Buenos Aires, Argentina, care s-au desfășurat în perioada 6-18 octombrie, au participat circa 4 mii de tineri sportivi din întreaga lume. Țara noastră a fost reprezentată de 17 sportivi, 2 dintre care au câștigat medalii de aur, iar alți 5 sportivi s-au clasat pe locurile 4, 5 și 6. Republica Moldova s-a plasat pe locul 38 din cele 206 state participante.

Următoarea ediție a Jocurilor Olimpice de Tineret se va desfășura în perioada mai-iunie 2022.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram