Unsprezece veterani din opt raioane ale țării vor primi o indemnizație unică din partea statului pentru construcția, restaurarea sau procurarea locuinței. Printre beneficiari este o victimă a avariei de la Cernobâl, trei veterani ai războiului din Afganistan și șapte participanți de la războiul de pe Nistru, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Pentru aceasta se vor aloca 492 mii de lei din bugetul de stat. Banii vor fi transmiși în gestiunea autorităților administraţiei publice locale. Astfel, peste 100 000 de lei vor fi oferite raionului Criuleni, câte 82 mii de lei vor primi raioanele Căușeni și Rîșcani, iar câte 41 mii de lei vor fi direcționate în raioanele Cahul, Fălești, Ocnița, Rezina și Ungheni.

Indemnizația unică la construcția, renovarea sau procurarea locuinței se acordă anual, persoanelor care au avut de suferit în urma conflictelor armate și familiilor acestora, victimelor avariei de la Cernobâl și veteranilor de război.

Vor fi acordate îndemnizații veteranilor care nu au încheiat credite preferențiale și nu a spațiu locativ în ultimii 14 ani.

În anul curent, pentru acordarea acestor indemnizații în buget au fost prevăzute 8,5 milioane de lei.