/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și copii întorși acasă. Rusia vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ CSJ a admis recursul avocaților lui Băsescu. Dosarul privind cetățenia acestuia va fi examinat în instanța superioară

missing
24 octombrie 2018, ora 20:01

În fața instanței s-au adunat câțiva membri și simpatizați ai Partidului Unității Naționale, care și-au exprimat susținerea pentru Traian Băsescu. Oamenii și-au pus speranța în magistrații de la CSJ după ce primele instanțe i-au dat dreptate președintelui țării, Igor Dodon.

„Eu cred că nu a fost efectuat un act al justiției așa cum ar prevedea după toate normele legale. Instanța de fond și de apel nu au ținut cont de acestea și măcar, tragem nădejde că măcar CSJ va trece admisibilitatea și va examina recursul după toate normele procedurale”, a spus un manifestat.

Manifestanții nu s-au reținut însă pentru mult timp în fața instanței. Aceștia au plecat în scurt timp după ce au venit, fără a aștepta decizia judecătorilor.

Traian Băsescu a primit cetățenia Republicii Moldova în anul 2016, printr-un decret emis de Nicolae Timofti. Imediat ce a preluat funcția de șef al statului, Igor Dodon i-a retras cetățenia. Acesta din urmă l-a acționat în judecată, pentru că la bază ar fi stat motive politice. Prima instanță i-a dat dreptate lui Dodon după ce reprezentantul acestuia, Maxim Lebedinschi, a menționat că Traian Băsescu a rămas fără cetățenia Republicii Moldova pentru că la momentul dobândirii acesteia, ar fi ascuns că se află sub urmărire penală. Ulterior, fostul lider de la Cotroceni a pierdut lupta pentru cetățenie și la Curtea de Apel. Atunci magistrații i-au respins cererea depusă de avocatul acestuia ca fiind nefondată.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram