/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Pavel Filip și Octavian Armașu oferă explicații referitor la majorarea salariilor pentru bugetari

missing
24 octombrie 2018, ora 20:06

– Acești bani au fost deja prevăzuți în legea bugetului sau nu?
– Încă o dată, haideți să vă spun, deci, această lege nu este o lege simplă despre majorarea de salarii. Ulterior, acești bani bugetul statului îi are și-i va avea întotdeauna. Este foarte important să fie respectată această lege.
– Cum vă puteți asigura că acești bani statul îi va avea întotdeauna.
– Dar legile în Republica Moldova trebuie să fie respectate. Până la urmă, ca să înțeleg, să-mi explicați, va fi rectificat bugetul sau nu, legea bugetului?
– Noi suntem cu d-voastră în dimensiuni diferite și vorbit absolut diferit, nu este nevoie de rectificarea legii bugetului
”, Pavel Filip, Prim-Ministru

Ulterior, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a explicat că fondul de salarizare pentru anul 2019 a fost deja majorat cu peste un miliard 300 de mii de lei, pentru a acoperi majorările de salarii anunțate, modificarea ar fi fost agreată și de FMI.

Având în vedere toate optimizările pe care le-am făcut pe sistem pe parcursul anului 2018, noi practic avem acoperire bugetară pentru această reformă”, Octavian Armașu, Ministrul al Finațelor

Reforma salarizării a fost anunțată ieri de la tribuna partidului democrat de către liderul formațiunii – Vlad Plahotniuc. Conform noii legi, mai multe categorii de bugetari vor beneficia de majorări graduale de la 7 la 100%, astfel încât niciun angajat din sistemul public să nu aibă un salariu mai mic de 2000 de lei. Experții, însă, atenționează că s-ar putea diminua investițiile în alte domenii pentru a compensa noile cheltuielile salariale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram