/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

/UPDATE/ Procurora Vera Chiranda, în arest la domiciliu pentru 30 de zile

missing
24 octombrie 2018, ora 19:26

ORA 19:26 Procurora Vera Chiranda a fost plasată în arest la domiciliu pentru un termen de 30 de zile.

ORA 18:38 Și judecătoarea Victoria Hadârcă a fost plasată în arest preventiv pentru 20 de zile. Aceasta va sta în izolatorul CNA.

ORA 17:52 Judecătoarea Svetlana Tizu va sta în arest prevetiv pentru un termen de 20 de zile. Avocatul magistratei spune că aceasta este o decizie neîntemeiată și că o va contesta la Curtea de Apel.

ORA 17:31 Judecătorii au emis mandat de arest la domiciliu pentru un termen de 30 de zile, pe numele magistratei Galina Moscalciuc.

ORA 17:22 Judecătorul Andrei Niculcea, care examinează demersul privind arestarea preventivă a magistratei Svetlana Tizu, a intrat în deliberări. Avocatul judecătoarei spune că ea pledează nevinovată. Tizu, de asemenea, nu s-a prezentat la ședința de judectă.

ORA 16:45 Pe numele judecătoarei Ludmila Ouș a fost emis mandat de arest la domiciliu pentru 30 de zile.

ORA 16:28 Judecătorul care examinează demersul de arestare preventivă a magistratei Ludmila Ouș a intrat în deliberări.

ORA 16:20 Judecătorul Vitalie Budeci, care examinează demersul privind aplicarea arestului preventiv pe numele Galinei Moscalciuc, a intrat în deliberări.

ORA 16:03 Judecătoarea Liubovi Brânză va sta în arest preventiv 30 de zile.

ORA 16:00 Demersul privind arestarea preventivă a magistratei Galina Moscalciuc este examinat de judecătorul Vitalie Budeci. Nici Moscalciuc nu s-a prezentat în instanță, astfel, ședința are loc în lipsa ei.

ORA 15:40 Demersul procurorilor în privința Liubei Brânză este examinat de judecătorul Andrei Niculcea. Acesta a intrat în deliberări. La rândul său, avocatul judecătoarei Brânză spune că magistrata respinge acuzațiile și se declară nevinovată.

ORA 15:00 Primul va fi examinat demersul în privința judecătoarei Liubovi Brînză. Potrivit procurorei Nadejda Busuioc, magistrata a cerut ca ședința să aibă loc în lipsa ei.

Amintim că, ofițerii CNA și procurorii anticorupție au reținut cinci magistrate: Ludmila Ouș, judecătoare la Curtea de Apel; Galina Moscalciuc, judecătoare la Curtea de Apel; Liubovi Brânză, judecătoare la Curtea de Apel; Victoria Hadîrcă, magistrată la Judecătoria sectorului Centru și Tizu Svetlana, o altă magistrată de la Judecătoria sectorului Centru.

În total, în urma perchezițiilor, au fost reținute zece persoane, este vorba despre:  3 judecători de la Curtea de Apel, 2 judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, 1 procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar.

Vezi și:

Ce dosare răsunătoare au instrumentat anterior judecătoarele reținute azi de CNA și P

Cine este procurora, reținută ieri de CNA și PA și ce venit a obținut anul trecut din salariul de la Procuratură

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram