Circa 160 de familii din două localităţi din România au rămas, miercuri dimineaţa, 24 octombrie au rămas fără energie electrică, din cauza vântului puternic, iar pe DN 13B, în Pasul Bucin, s-a aşternut un strat subţire de zăpadă, drumarii intervenind cu sare, transmite Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că localităţile Capu Corbului şi Atia au rămas fără energie electrică.

În total 160 de gospodării au rămas fără energie electrică.

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Braşov, din subordinea CNAIR (Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere) care administrează o reţea de drumuri din mai multe judeţe, au anunţat că pe DN 13B, între Praid şi Borzont, Pasul Bucin, s-a aşternut un strat de 1-2 centimetri de zăpadă.

”Am acţionat cu un utilaj propriu şi am împrăştiat 12 tone de sare”, a anunţat DRDP Braşov.

Reprezentanţii Centrului Meteorologic Transilvania Sud au declarat, că temperaturile în oraşele din Harghita se menţin cu plus, însă se aşteaptă în continuare la precipitaţii mixte, vânt puternic şi zăpadă în zonele montane.