Magistrații continuă să examineze demersurile judecătorilor privind emiterea mandatelor de arestare preventivă pe numele altor patru suspecți în „dosarul judecătoarelor”. Astfel, azi, judecătorii de instrucţie urmează să se pronunţe asupra demersurilor procurorilor privind arestarea preventivă a medicului, a avocatului, a inculpatului şi a asistentului judiciar, cercetați în acest dosar. Şedinţele se desfăşoară la judecătoria Chişinău, sediul Buiucani.

ORA 16:51 Alți patru suspecți în „dosarul judecătoarelor” au primit mandate de arestare preventivă pentru un termen de 30 de zile. Este vorba despre medicul implicat în dosar, avocatul, asistentul judiciar și un incupat pe alt dosar.

Dat fiind faptul că celulele izolatorului CNA sunt arhipline, unii dintre suspecți vor sta în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13.

Avocatul medicului Vadim Scarlat, care are statut de bănuit în dosar, susține că acesta pledează nevinovat. El nu s-a prezentat azi la ședință, potrivit apărătorului, din motive de sănătate.

ORA 14:02 Avocata Nadejda Agatii va sta în arest preventiv în penitenciar, pe un termen de 30 de zile.

Foto: Nadejda Agatii; Sursa: Zdg.md

Apărătorul lui Agatii spune că nu este de acord cu hotărârea instanței și că o va contesta. „Legea impune să se prezinte probe pertinente. Poate organul de urmărire are ceva probe, dar la demers acestea nu au fost anexate”, a declarat avocatul. La rândul ei, procurora care instrumentează cazul susține că toate probele au fost prezentate, fapt ce reiese și din decizia instanței.

Amintim că, în total, în „dosarul judecătoarelor”, au fost reținute zece persoane, este vorba despre:  3 judecători de la Curtea de Apel, 2 judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, 1 procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar.

Ieri, magistrații de la Judecătoria sectorului Buiucani au emis mandate de arestare preventivă pe numele a cinci judecătoare și pe numele procurorei, implicate în dosar. Suspectele vor sta în arest preventiv la domiciliu și în izolator de la 20 la 30 de zile.

Vezi și:

Ce dosare răsunătoare au instrumentat anterior judecătoarele reținute azi de CNA și P

Cine este procurora, reținută ieri de CNA și PA și ce venit a obținut anul trecut din salariul de la Procuratură

Medicul reținut împreună cu cele 5 judecătoare e cercetat penal, pentru decesul unui nou-născut