/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ O nouă generație de polițiști. 137 de studenți ai Academiei de Poliției „Ștefan cel Mare” au depus jurământul

25 octombrie 2018, ora 18:34

Să apăr interesele și autoritatea statului. Jur. Jur. Să păstrez secretul de stat. 01:20-01:26 Să apăr ordinea de drept, patrimoniul public și pe cel privat.

Imediat după depunerea jurământului, în fața studenților și părinților, a ieșit ministrul de Interne, care a promis salarii decente și apartamente de serviciu.

Până atunci sper că în patru ani și salariile vor fi altele și dotarea, dar și cu apartamentele de serviciu noi până la finele anului sper că o să ne reușească, câteva sute de apartamente noi o să le primim”, Alexandru Jizdan, Ministrul Afacerilor Interne

În condițiile în care salariul unui polițist începător este de cinci mii de lei, studenții spun că leafa ar trebui să fie de puțin 10 mii. Totuși, nu pentru bani au venit în poliție, ci din pasiune, spun tinerii.

Să presupunem un ofițer la 10 mii pentru că trebuie să ai cu ce te întreține și familia și personal”, Dumitru, student al Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”

„Am ales această meserie pentru că îmi place și am susținere din partea familiei și părinților”, Ala, studentă a Academiei de polției „Ștefan cel Mare”

Consider că este una din cele mai importante meserii. Doresc să servesc Republicii Moldova. Care ar fi trebuit să fie salariul unui polițist ca să nu fie tentat să ia mită? Nu știu. În dependență de direcție. Tu cât ai vrea? Nu pot să spun”, Liliana, studentă a Academiei de Poliție „Ștefan cel Mare”

Și părinții viitorilor polițiști consideră că această profesie nu este răsplătită corespunzător. Totuși, speră că ministrul își va respecta promisiunile.

– Promite multe, dar o vedea. Cu ajutorul lui Dumnezeu vom vedea cum va fi mai departe.
– Credeți în aceste promisiuni?
– Credem în toate. E mare plăcere să vezi cum așa fecior, acum e matur și și-a ales așa profesie bună.

Eu sper că ei și-au ales această meserie nu pentru bani, ci din dorința de a face regulă în țară sau să-și îndeplinească dorințele.

Da mai bine să se ducă după graniță copii noștri? Mai bine să stea acasă aici să-și apere statul și poporul. A socotit să fie mai bine lângă părinți, în țara ei decât argat în altă parte.

În acest an, la Academia de poliție Ștefan cel Mare s-au înscris 52 de fete și 85 de băieți. Aceștia vor studia 4 ani, după care vor deveni polițiști cu acte în regulă. Studiile sunt cu finanțare bugetară.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram