În privința conducerii Spitalului Municipal nr. 1 din capitală a fost inițiată o anchetă internă. Primăria capitalei anunță că s-a creat grup de lucru, care va verifica o sesizare a colectivului medicilor din cadrul spitalului, în privința acțiunilor conducerii instituției.

„Grupul de lucru, creat pentru efectuarea anchetei de serviciu urmează să examineze acțiunile persoanelor responsabile din cadrul instituției, precum și constatarea existenței sau inexistenței răspunderii disciplinare a directorului Spitalului Clinic Municipal Nr.1.”, informează reprezentanții Primăriei într-un comunicat.

La rândul său, directorul Spitalului Municipal nr. 1., Iurie Dondiuc, spune că este vorba despre un litigiu cu câțiva angajați ai instituției, legat de comasarea a două secții din spital:

Nu e vorba de tot colectivul instituției, dar de câțiva medici care nu au fost de acord cu reorganizarea, cu doi ani în urmă, a unor secții, care a fost făcută în conformitate cu recomandările Direcției sănătății. Acești medici nu au au fost de acord. 67 de medici au fost de acord și lucrează în continuare în secția dat, dar patru persoane nu au fost de acord”, spune Dondiuc, contactat telefonic de TV8.

Directorul spitalului spune că le-a propus acestor angajați să lucreze în secția reorganizată, dar aceștia au refuzat și s-au adresat în instanța de judecată, cerâd ca secțiile comasate să fie restabilite la loc: „Prima instanță și Curtea de Apel le-a respins cererea lor ca fiind neîntemeiată. Asemenea petiții apar în orice instituții în care cineva nu este mulțumit de ceva”, a spus Iurie Dondiuc.

Grupul de lucru va activa în perioada 26 – 31 octombrie anul curent, după care va prezenta raport.

 

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!