Fostul medic de la Internatului Psihoneurologic din Bălți, acuzat și condamnat ulterior în prima instanță pentru violul a 16 paciente, se află în libertate. 

Stanislav Florea a fost condamnat acum doi ani la 13 ani de pușcărie. Însă, cel puțin 14 ședințe de judecată în instanța de apel au fost amânate, potrivit Coaliției Naționale „Viața fără violență în familie”.

Apărătorii fostului medic invocă diferite motive pentru a amâna ședințele: lipsa avocaților din motiv de boală, internarea subită a inculpatului, lipsa sau neprezentarea unor martori, timp insuficient pentru pregătire etc.

Ședințele au fost amânate de cel puțin două ori inclusiv de instanța de judecată din cauza imposibilității formării completului de judecători.

Următoarea ședință este planificată la sfârșit de noiembrie 2018.

Cazul medicului a fost făcut public în februarie 2013 când o femeie pacientă a internatului Psihoneurologic din Bălți și-a a anunțat rudele că a fost violată de către medicul care o tratează. Ulterior, în timpul investigațiilor au fost identificate alte 16 femei care au susținut că au fost violate și bătute, scrie sursa citată.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!