Echipa președintelui va trece în clădirea renovată a Președinției la sfârșitul lunii noiembrie sau la începutul lunii decembrie, după ce va fi instalată mobilierul nou. Clădirea va fi sfințită de mitropolitul Vladimir. Declarațiile au fost făcute de președintele Igor Dodon în cadrul emisiunii „Politica Nataliei Morari”, la TV8.

Igor Dodon spune că Președinția este una dintre clădirile cele mai frumoase din centrul Chișinăului. „Pentru clădirea aceasta, care este un simbol al statului, n-a fost cheltuit niciun ban din bugetul de stat. De aceea, eu consider că este o realizare, indiferent de cine a dat banii”, a menționat șeful statului.

Șeful statului susține că a fost nevoie să fie reparată întreaga clădire pentru că în timpul evenimentelor din 6 și 7 aprilie au fost distruse în totalitate primele trei etaje, iar scările clădirii au fost vandalizate până la etajul șapte. „Din anul 2009 aici s-a stopat totul în ceea ce ține de încălzire, ventilare și de sus până jos clădirea era într-o stare deplorabilă”, a afirmat oficialul.

Șeful statului a anunțat că după ce aici va trece echipa prezidențială, o dată la două săptămâni, va fi organizată ziua ușilor deschise și cetățenii vor putea intra în Președinție, inclusiv în biroul președintelui.

Actualmente în echipa Președinției lucrează circa 60 de persoane.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!