Maia Sandu a răspuns cererii comisiei de anchetă pe care PD-ul a instituit-o pentru verificarea finanțării partidelor de opoziție. Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate a mai specificat că în cazul în care se vrea o investigație a acestui partid, o poate face doar dacă i se va oferi posibilitatea să se expună cu privire la finanțarea partidelor.

„Îl informez pe acestă cale pe Candu și pe ceilalți reprezentanți ai majorității nocturne că, dacă se vrea o investigare autentică, Parlamentul este obligat să-mi ofere posibilitatea să mă expun atât cu privire la finanțarea partidelor politice în general, cât și legat de finanțarea PAS în particular, așa încât cetățenii să fie informați plenar”, scrie Maia Sandu pe pagina sa de facebook.

Amintim că, la începutul acestei luni, Parlamentul a creat o Comisie pentru „elucidarea circumstanţelor de imixtiune a Fundaţiei „Open Dialog” şi fondatoarei acesteia, Ludmila Kozlowska, în treburile interne ale R. Moldova şi legalitatea finanţării a unor partide politice din Republica Moldova”.