/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

Președintele Igor Dodon: Rezultatul PSRM la alegeri nu va depinde de decizia lui Vladimir Plahotniuc

missing
26 octombrie 2018, ora 08:25

Președintele spune că la fel cum Partidul Democrat a fost uimit de rezultatele alegerilor locale din municipiul Chișinău, la fel, va fi uimit și de rezultatul parlamentarelor. „Eu cred că ar fi o greșeală de spus că un partid va avea atât sau atât pentru că oamenii vor lucrurile să se schimbe și încearcă să vadă care este alternativa”, spune Igor Dodon menționând că nimeni nu știe cum vor vota cetățenii.

Potrivit șefului statului, resursa administrativă poate fi utilizată pe două căi: blocarea unor candidați și neînregistrarea lor în cursă și nerecunoașterea rezultatelor alegerilor pe unele circumscripții. „Ambele instrumente sunt foarte problematice pentru guvernare. Eu nu cred că ei o să riște”, spune oficialul. Șeful statului admite că alegerile ar putea să nu fie recunoscute, dacă se vor face încălcări.

Totodată, dacă alegerile vor fi recunoscute, în Parlament ar putea fi trei forțe mari: PSRM, PDM și opoziția pro-europeană.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram