Rezultatul Partidului Socialiștilor la următoarele parlamentare nu va depinde de decizia lui Vladimir Plahotniuc, dar de munca PSRM și de voința poporului. Declarația a fost făcută de șeful statului la emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

Președintele spune că la fel cum Partidul Democrat a fost uimit de rezultatele alegerilor locale din municipiul Chișinău, la fel, va fi uimit și de rezultatul parlamentarelor. „Eu cred că ar fi o greșeală de spus că un partid va avea atât sau atât pentru că oamenii vor lucrurile să se schimbe și încearcă să vadă care este alternativa”, spune Igor Dodon menționând că nimeni nu știe cum vor vota cetățenii.

Potrivit șefului statului, resursa administrativă poate fi utilizată pe două căi: blocarea unor candidați și neînregistrarea lor în cursă și nerecunoașterea rezultatelor alegerilor pe unele circumscripții. „Ambele instrumente sunt foarte problematice pentru guvernare. Eu nu cred că ei o să riște”, spune oficialul. Șeful statului admite că alegerile ar putea să nu fie recunoscute, dacă se vor face încălcări.

Totodată, dacă alegerile vor fi recunoscute, în Parlament ar putea fi trei forțe mari: PSRM, PDM și opoziția pro-europeană.