/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

UE a prelungit sancțiunile împotriva unor reprezentanți ai administrației de la Tiraspol

missing
26 octombrie 2018, ora 18:43

„În baza examinării situației în regiune, Consiliul Europei a decis să prelungească sancțiunile privind Transnistria cu 12 luni, urmând să facă o nouă evaluare peste jumătate de an”, se arată în hotărârea UE. Sancțiunile ar urma să expire în octombrie 2019. Decizia vine după ce, în anul 2003, UE a introdus sancțiuni împotriva a 11 reprezentanți ai administrației din regiunea transnistreana. Aceștia au fost acuzați de lipsa de progres în procesul de soluționare a problemei transnistrene, dar și a refuzului ca în școli să se studieze în grafie latină.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram