Conducerea partidului Democrat vin cu noi explicații despre interzicerea posturilor TV8 și Jurnal TV la evenimentele formațiunii. Potrivit lui Andrian Candu jurnaliștii de la cele două televiziuni nu ar scrie știri pozitive despre guvernare. Un alt motiv ar fi și faptul că ziariștii ar înjura și ar da dovadă de un comportament inadecvat atunci când se prezintă la sediul partidului. TV8 respinge acuzațiile, în timp ce jurnaliștii de la Jurnal TV au apreciat declarațiile lui Candu drept toxice.

Invitat la emisiunea de la N4, Andrian Candu a declarat că reporterii interziși vor avea acces la sediul PDM doar după își vor schimba comportamentul.

Când le permiteți colegilor mei de la Jurnal și TV8 să…Atunci când vor respecta condițiile care sunt impuse din punct de vedere a comportamentului deontologic și a politicilor legate de libertatea de exprimare și libertatea presei. Atunci când un jurnalist intră în sala respectivă, înjură și are un comportament inadecvat atunci poți să-i pui anumite restricții. Mai mult n-am să intru în detalii”, Andrain Candu, vicepreședintele PDM
Sursa: N4

Pe mine foarte mult m-a mirat această declarație a lui Andrian Candu pentru că eu sunt unicul reporter de la postul TV8 acreditat la Partidul Democrat niciodată nu-mi amintesc să fi avut comportament inadecvat, să fi fost agresiv agresiv cu cineva din stafful electoral sau angajații Partidului Democrat. Mereu am fost respectuos, prietenos. Poate cel mai mult i-a deranjat că adresam întrebări incomode, dar dacă ei pot demonstra cumva faptul că eu vreodată am înjurat sau m-am comportat inadecvat, chiar îi rog să o facă”, Sergiu Niculiță, reporter Tv8

Mai mult, Candu s-a arătat deranjat de faptul că în știrile sale, jurnaliștii de la TV8 niciodată nu au lăudat guvernarea.

Sunt televiziuni care niciodată în decurs de patru ani de zile nu au dat măcar o știre pozitivă. Da chiar evenimente pozitive nu au fost al acestei guvernări”, Andrian Candu, vicepreședintele PDM

Tot ieri, într-o altă emisiune, deja de la PRO TV, democratul Vladimir Cebotari a declarat că postul TV8 nu a reflectat corespunzător inițiativa PDM privind majorarea salariilor.

Ei bine acea știre despre faptul că s-a anunțat despre inițiativa de creștere a salariului a apărut undeva un comentariu foarte mic, care foarte ușor după asta a dispărut și nu s-a mai revăzut. Nici pe portalul de știri, nici măcar undeva jos nu știu unde. Nu o găseam”, Vladimir Cebotari, vicepreședintele PDM

Însă, o simplă căutare pe TV8.md demonstrează că în ziua briefingului jurnaliștii de la TV8 au realizat și postat două știri despre inițiativa democraților de a majora salariile bugetarilor. La fel, o asemenea știre a fost difuzată și în buletinele principale ale zilei de la TV8.

Contactat telefonic purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat a spus că nu-și dorește să-și asume responsabilitatea pentru declarațiile pe care le-a făcut vicepreședintele PDM, Andrian Candu. El a spus că doar Candu ar trebui să explice momentele pe care le-a vorbit. Andrian Candu nu a răspuns la telefon pentru comentarii.

Jurnalistul postului TV8 nu este admis la briefingurile partidului democrat începând cu 11 septembrie. Atunci reporterul a fost anunțat că nu are acces la eveniment din cauza politicii editoriale a postului.