/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. Germania va transfera de urgență mii de obuze Kievului

/VIDEO/ Una dintre metodistele grădiniței, care este și mama fostului președinte al AO ,,Lăstăraș”, și-a dat demisia

26 octombrie 2018, ora 18:48

În urma perchezițiilor efectuate în dosarul fostului șef al Asociației Obștești ,,Lăstaraș”, ofițerii au dat peste o adevărată avere. Bilanțul prezentat oficial arată că suspectul ar deține 10 mașini – printre care un Mercedes, un Jaguar sau un BMW, dar și jumătate de milion de lei. Bunurile au fost depistate nu doar acasă la suspect, dar și la o bază de odihnă de la Vadul lui Vodă, la o școală privată și la sediul altor afaceri, deținute de fostul președinte al Asociației. Bărbatul s-a baricadat când s-a pomenit cu ofițerii la ușă. Astăzi, acesta s-a ales cu 30 de zile de arest preventiv.

Într-un comunicat de presă, CNA precizează că echipa de intervenție a fost nevoită să forțeze două uși, pentru a putea efectua perchezițiile, care, ulterior, au dat roadă. Astfel, oamenii legii au ridicat peste 500 de mii de lei, au identificat 8 imobile ale familiei, 10 automobile, arme și vile date în chirie la o bază de odihnă. De la faţa locului, ofițerii anticorupție au mai ridicat și documente, contracte, înscrisuri și acte contabile, toate acestea fiind relevante pentru anchetarea cazului sub toate aspectele.

Centrul Anticorupție ar fi fost alertat de către Ruslan Codreanu: „Am vorbit despre sumele încasate de AO „Lăstăraș” la ședințele operative, am făcut demersurile necesare la CNĂ și Procuratură. Să te faci gospodar pe seama părinților nu este bine. Le mulțumesc tuturor părinților care au avut curaj să vorbească”, a comentat edilul interimar pe rețelele de socializare.

Mama suspectului, care activează la grădiniță Lăstăraș în calitate de metodistă, și-a prezentat demisia, deși se află în concediu de boală. În fruntea instituției se află concubina bărbatului reținut. Femeia, la rândul ei, se află în concediu de îngrijire a copilului. Între timp, o altă metoditsă a precizat pentru TV8 că asociația avea contabilitatea proprie și nu cunoaște nimic despre averile fostului șef.

VALENTINA MOCANU, METODISTĂ „LĂSTĂRAȘ”: „Colectările de bani despre care se vorbește nu erau ilicite. Această asociație are statut, regulament, are permisiuni de la organele ierarhic superior să-și desfășoare activitatea”.

Nu cunosc averile celor care colaborează cu noi. Nu sunt nici membrul al CNA și nici membru al altei organizații ca să cunosc averile celor care colaborează cu noi.

Potrivit CNA, ex-președintele Asociației ar fi motivat colectările de bani în cadrul grădiniţei pentru organizarea lecţiilor de limbi moderne, artă plastică, muzică, coregrafie, etc. Părinții erau impuși să dea până la 1400 de lei pe lună. Educatorii susțin că părinții ofereau benevol bani.

Și părinții spun că nu cunosc despre colectarea acestor sume de bani: ,,Nu, nu-s la curent, nu pot să vă spun nimic, nu sunt la curent”. 

Ieri, fostul președinte al Asociației obștești „Lăstăraș” a fost reținut de ofițerii CNA. Acesta este suspectat că, în perioada anilor 2015 – 2017, ar fi strâns, lunar, de la părinții copiilor care frecventează grădinița peste jumătate de milion de lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram