Pe parcursul perioadei ianuarie - septembrie 2018, volumul total al transferurilor bancare de mijloace bănești din străinătate pentru persoanele fizice din Republica Moldova a constituit 955.05  milioane dolari SUA, cu 9.5 la sută mai mult decât în aceeași perioadă a anului precedent.

În luna septembrie 2018, prin intermediul băncilor licențiate au fost transferate din străinătate în favoarea persoanelor fizice mijloace bănești în valoare netă de 97 de milioane de dolari, în scădere cu 11 la sută comparativ cu septembrie 2017. BNM anunță că transferurile în favoarea persoanelor fizice provin din următoarele trei zone – din UE – o pondere de 42 la sută, din CSI – o pondere de 26 la sută și din restul lumii – o pondere de 30 la sută.

În distribuția pe state a provenienței transferurilor sunt de remarcat transferurile din Rusia cu o pondere de 24 la sută din total, în scădere cu 9 puncte procentuale comparativ cu septembrie 2017. De asemenea, de menționat transferurile din Israel – 16 la sută, din Italia – 12%, SUA – 8%, Germania – 7 la sută (7.17 mil. USD), Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord – 5 la sută.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!