Un atacator a deschis sâmbătă focul într-o sinagogă din oraşul Pittsburgh din statul american Pennsylvania, omorând șapte oameni și rănind alte câteva, conform primelor informaţii. Serviciile de urgenţă au fost chemate la sinagogă în jurul orei locale 10.00 (17.00, ora Moldovei). Incidentul a avut loc în timpul unei slujbe.

Conform primelor informaţii primite din partea autorităţilor, există mai multe victime. „Sunt mai multe victime, este imperativ ca oamenii să rămână în case şi să se adăpostească”, a declarat Jason Lando, purtătorul de cuvânt al poliţiei locale, citat de Mediafax.

Departamentul de Securitate Publică din Pittsburgh a transmis printr-un mesaj pe Twitter că a fost raportat un „atacator activ” şi a sugerat locuitorilor să evite zona.

Știrileprotv.ro scrie că televiziunea afiliată canalului CBS a raportat şapte morţi, între care trei poliţişti, în timp ce Fox News Pittsburgh s-a referit la patru persoane împuşcate în apropierea sinagogii „Arborele vieţii”, unde credincioşii se adunaseră pentru o slujbă religioasă. Atacatorul a fost reținut.