Mai mulți susținători ai medicului obstetrician Vadim Scarlat, reținut recent într-un dosar de corupție, au anunțat un protest prin care vor cere ca acesta să fie cercetat în stare de libertate sau în arest la domiciliu. Manifestația va avea loc în fața Centrului Național Anticorupție.

„Într-o țară cu un sistem medical șubred, cu exod masiv al populației, cu natalitate în scădere, e greu să ai încredere într-un specialist când planifici o sarcină sau nașterea. E greu să încredințezi viața ta și a copilului tău unui doctor.
Vadim Scarlat este unul din puținii medici care a reușit să obțină respectul pacientelor sale. E ginecologul-obstetrician care a răspuns pozitiv la orice apel în afara orelor de serviciu, noaptea, în Weekend sau de sărbători”, motivează organizatorii.

De asemenea, spun că locul lui Vadim Scarlat nu e în penitenciar, ci la maternitate.

Vadim Scarlat a fost reținut pentru 30 de zile având calitatea de suspect „dosarul judecătoarelor”. Avocatul medicului Vadim Scarlat susține că acesta pledează nevinovat.

Amintim că, în total, în „dosarul judecătoarelor”, au fost reținute zece persoane, este vorba despre:  3 judecători de la Curtea de Apel, 2 judecători de la Judecătoria Chișinău, sediul Centru, 1 procuror de la Procuratura municipiului Chișinău, 1 avocat, 1 asistent judiciar, 1 medic și o persoană fizică inculpată pe un dosar.