Ilan Șor a fost recunoscut vinovat de către judecătoria Chișinău de comiterea contravenţiei prevăzute de art. 48 al(1), și anume utilizarea fondurilor venite din străinătate în cadrul companiei electorale. Potrivit deciziei, Sor a fost amendat, însă mărimea amenzii a fost ascunsă sub XXX de către instanță.

Decizia a fost luată în lipsa lui Șor, care nu s-a prezentat la ședințele de judecată. Hotărârea poate fi atacată la Curtea de Apel Chişinău timp de 15 zile, prin intermediul Judecătoriei Chişinău (sediul Centru).

Amintim că, Anatol Șalaru a depus un denunț la Procuratura Generală în privința Partidului Șor. Președintele PUN a cerut procurorilor să stabilească de unde formațiunea lui Șor a luat banii pentru campania electorală în alegerile locale din Chișinău, dar totodată și confiscarea a 200 de mii de lei, surse utilizate pentru promovarea candidatului Reghina Apostolova. Asta după ce instanța de judecată a stabilit că campania electorală a Reghinei a fost finanțată din străinătate și a eliminat candidatul din cursă.

Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!