Apar noi detalii despre cazul intoxicației cu insecticide, din satul Flocoasa, raionul Cantemir. Potrivit medicilor de la ambulanță, care au intervenit la solicitare, mama copiilor decedați a refuzat inițial spitalizarea lor. Astfel, echipa de medici a dispus ca pacienții să fie supravegheați de medicul de familie.

Potrivit Angajaților Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP), primul apel la 112 a parvenit pe data de 29 octombrie, la ora 03:15. Cei trei copii aveu simptome de vomă, dureri epigastrice și amețeală.

Mama copiilor le-a spus medicilor că starea de sănătate a copiilor a început să se înrăutățească pe data de 28 octombrie, către ora 23:30. Ea a spus specialiștilor de la ambulanță că micuții s-ar fi otrăvit cu produse alimentare.

Inițial, medicii le-au pus copiilor diagnosticul gastro-enterită acută și, potrivit CNAMUP, aceștia au insistat ca pacienții să fie transportați la spital, dar mama copiilor a refuzat și a semnat în documentația medicală.

Solicitarea repetată la serviciul 112 în privința acestui caz a parvenit deja ieri-dimineață, la ora 06:59.

Amintim că, cei trei copii intoxicați au murit ieri. Mama și bunica lor se află la Spitalul Sfânta Treime din Chișinău.