Centrului de sterilizare a maidanezilor din Chișinău și-a început activitatea astăzi. Aici vor fi sterilizate până la 70 de animale aduse din stradă. 

După ce vor trece prin procedura de sterilizare, patrupezii vor beneficia de servicii de îngrijire postoperatorie, timp de până la șapte zile.

Ne dorim sterilizarea a circa o mie de câini în următoarele 6 luni, iar pentru anul viitor planificăm extinderea cabinetului veterinar, dotarea cu utilaje performante și crearea registrului electronic al animalelor”, a menționat edilul interimar capitalei Ruslan Codreanu.

Primul câine sterilizat în cadrul cabinetului veterinar va fi adus în curtea Primăriei Chișinău pentru pază. Potrivit lui Ruslan Codreanu, prin acest gest se dorește încurajarea cetățenilor de a adopta animalele care deja au fost sterilizate.

Potrivit șefului Î.M. Regia „Autosalubritate”, Eugen Axentiev, odată cu amenajarea Centrului, a fost format și Serviciul de ecarisaj, dotat cu prima unitate specializată pentru prinderea și transportarea maidanezilor. În total municipalitatea va echipa cinci astfel de mașini.

Pe parcursul lunii noiembrie, curent, angajații Serviciului de ecarisaj vor fi instruiți de către doi specialiști străini cu noile tehnici de prindere a maidanezilor și folosirea utilajelor moderne, pe bază pneumatică.

Investiția municipalității în deschiderea Centrului pentru îngrijirea câinilor maidanezi este de circa 400 mii lei, surse alocate din bugetul municipal.